Opensesame ICT
Richterslaan 2
NL - 3431 AK Nieuwegein
Telefoon: +31(0)30 60 35 640
E-mail: info@osict.com
Web: www.osict.com

[ vacatures | sitemap | informatie aanvragen | contact |english ]

image: de woestijn - informatie op elke werkplek
Richterslaan 2
NL-3431 AK Nieuwegein
telefoon : +31(0)30 60 35 640
fax : + 31(0)30 63 00 333
e-mail : info@osict.com

Non-profit

Case: Hulpverlening Gelderland Midden (HGM)

De hulpverleningsregio Gelderland Midden omvat zestien gemeenten. Brandweer, ambulancehulpverlening en GGD vormen in deze regio samen één organisatie Hulpverlening Gelderland Midden (HGM). HGM is verdeeld in de sectoren Brandweer, Volksgezondheid en Facilitaire zaken, met in totaal meer dan 550 medewerkers. Na een uitgebreid selectie traject heeft HGM in 2005 gekozen voor het OpenIMS platform. HGM was opzoek naar een oplossing waarmee meerdere sites vanuit één centrale content management omgeving beschikbaar kunnen worden gesteld. Het gaat om het Intranet, de Internetsite en een aantal Extranetten.

Aandachtspunten daarbij waren de ondersteuning van Open Standaarden en een gebruikersvriendelijk systeem. In het eerste traject is een Extranet voor de brandweer ontwikkeld, waarop een 20 tal redacteuren content kunnen plaatsen voor zo'n 400 brandweer medewerkers in de regio Arnhem. In een tweede fase wordt het Extranet o.a. uitgebreid met voorzieningen om projectteams online met elkaar te laten samenwerken ten behoeve van het maken en beheren van documenten en onderling uitwisseling van kennis, ervaring en voeren van discussies.

Case: Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is een onafhankelijk onderzoeksinstituut geassocieerd aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het NIOZ is in 1876 opgericht en is een van de oudste Europese onderzoeksinstituten die onafhankelijk oceaanografisch onderzoek doen.

Het NIOZ wilde het medium internet beter gaan benutten. Daarnaast was het NIOZ druk doende met het verder professionaliseren van haar activiteiten en had de bereidheid te investeren in een goede infrastructuur en organisatie voor het beheren van de diverse internetsites. Op de infrastructuur diende een flexibel Content Management Systeem (CMS) de werkzaamheden van diverse medewerkers, zoals wetenschappers, optimaal te ondersteunen.

Na een uitvoerige selectie heeft het NIOZ gekozen voor het OpenIMS platform. Belangrijke selectie criteria waren:

  • Webbased oplossing.
  • Open structuur en open standaarden.
  • Content beheer met Microsoft Office (Word), in verband met de mogelijkheid formules in webpagina's te kunnen beheren.
  • Modulaire opbouw, met vele functionele standaard modules en de mogelijkheid zelf additionele functionaliteit te ontwikkelen.

Naar boven

Case

WSG (William Schrikker Groep)William Schrikker Groep met OpenIMS DMS digitaal klaar voor transities in de zorg!

Lees verder >