Opensesame ICT
Richterslaan 2
NL - 3431 AK Nieuwegein
Telefoon: +31(0)30 60 35 640
E-mail: info@osict.com
Web: www.osict.com

[ vacatures | sitemap | informatie aanvragen | contact |english ]

image: de woestijn - informatie op elke werkplek
Richterslaan 2
NL-3431 AK Nieuwegein
telefoon : +31(0)30 60 35 640
fax : + 31(0)30 63 00 333
e-mail : info@osict.com

Onderwijs

Case: AOB (Algemene Onderwijs Bond)
De Algemene Onderwijsbond (aangesloten bij de FNV) is met ruim 80.000 leden de grootste onderwijsbond in alle onderwijssectoren, van primair onderwijs tot en met hoger onderwijs. Bij de Algemene Onderwijsbond werken op dit moment zo'n 140 medewerkers verdeeld over vijf vestigingen in het land. AOB maakt gebruik van OpenIMS Document Management Server en zet het in om zaakgericht te werken. Verder is er een uitgebreide koppeling gerealiseerd met de CRM oplossing van Selligent op basis van webservices.

Case: IJsselgroep
De IJsselgroep, waaronder de Iselingehogeschool en SONedutraining, zetten OpenIMS CMS in voor het beheer van verschillende communicatie kanalen, zoals alle websites www.ijsselgroep.nl (opent in nieuw venster), www.iselingehogeschool.nl (opent in nieuw venster) en www.sonedutraining.nl (opent in nieuw venster) en centraal beheerde Intranet. Via de internetsite worden ook trainingen en cursusmaterialen aangeboden en verkocht. Dit is door OpenSesame ICT gerealiseerd door de inzet van osCommerce, een Open Source webwinkel platform.
OpenIMS DMS (het document management systeem) wordt ingezet voor het beheren van diverse documentstromen. Daarnaast worden binnen het DMS gewerkt met verschillende dossiertypes zoals, Student-, Medewerker (HRM), Klachten, Projecten en docenten dossiers. Verder is er een koppeling ontwikkeld met een aantal achterliggende backoffice systemen zodat informatie tussen deze systemen uitgewisseld kan worden. 

Case: Aequor
Aequor, het kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, stemt opleidingen in het beroepsonderwijs af op de arbeidsmarkt in de groene sectoren en de voedingsindustrie. Aequor zet OpenIMS in voor het beheer en geintegreerde ontsluiting van haar documentstromen, de publieke website www.aequor.nl (opent in nieuw venster) en het Aequor Intranet.

Case: Stoas
Met een onderwijshart levert en implementeert Stoas onderwijsinformatie systemen en veelzijdige e-Learningtoepassingen. Stoas is hét kenniscentrum op het gebied van techniek én didactiek. Vanuit het pand in Wageningen werken dagelijks 125 medewerkers van Stoas aan producten en diensten die het leren, beheren en organiseren van onderwijsorganisaties versterken. Stoas zet OpenIMS Content Management server in voor het beheren van hun Internetsite www.stoas.nl (opent in nieuw venster).


Naar boven

Case

VGGM (voorheen Hulpverlening Gelderland Midden)Dat met bijzondere belangstelling gekeken zou worden naar producten op basis van Open Source technologie stond al snel vast. Niet alleen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding, legt Langeveld uit...

Lees verder >