Opensesame ICT
Richterslaan 2
NL - 3431 AK Nieuwegein
Telefoon: +31(0)30 60 35 640
E-mail: info@osict.com
Web: www.osict.com

[ vacatures | sitemap | informatie aanvragen | contact |english ]

image: de woestijn - informatie op elke werkplek
Richterslaan 2
NL-3431 AK Nieuwegein
telefoon : +31(0)30 60 35 640
fax : + 31(0)30 63 00 333
e-mail : info@osict.com

Transport & Logistiek

Case: Nederlandse Spoorwegen (NS) Intranet INSITE
N.V. Nederlandse Spoorwegen (NS) is een Nederlands spoorwegbedrijf, een voormalig semi-overheidsbedrijf. De NS maakt gebruik van het Nederlandse spoorwegnet, dat door ProRail wordt beheerd. Het Nederlandse spoorwegnet is het op twee na drukste spoorwegnet ter wereld, en het drukste in Europa. In verhouding tot de bevolking (ongeveer 6,5 procent van de gehele bevolking reist iedere dag per trein) of de lengte van het spoor is het Nederlandse spoorwegnet zelfs het drukste ter wereld. De NS is tot op heden de grootste gebruiker van dit net.

Het Intranet van de Nederlandse Spoorwegen wordt sinds medio 2009 beheerd met OpenIMS Content Management Server (OpenIMS CMS). De Nederlandse Spoorwegen hadden in het verleden al ervaring opgedaan met OpenIMS bij het beheren van de NS Vastgoed site.

Alle medewerkers van de NS hebben toegang tot dit Intranet wat onderdeel vormt van het persoonlijk Portaal. Dit portaal is gerealiseerd op basis van IBM Websphere technologie. Een zeer groot aantal redacteuren kunnen onderdelen waarvoor men geautoriseerd is onderhouden en publiceren. De content die binnen OpenIMS CMS wordt beheerd wordt via het portaal beschikbaar gesteld.


Naar boven

Case

VGGM (voorheen Hulpverlening Gelderland Midden)Dat met bijzondere belangstelling gekeken zou worden naar producten op basis van Open Source technologie stond al snel vast. Niet alleen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding, legt Langeveld uit...

Lees verder >