Opensesame ICT
Richterslaan 2
NL - 3431 AK Nieuwegein
Telefoon: +31(0)30 60 35 640
E-mail: info@osict.com
Web: www.osict.com

[ vacatures | sitemap | informatie aanvragen | contact |english ]

image: de woestijn - informatie op elke werkplek

Het Nieuwe Werken

Wat is het Nieuwe Werken?
Het nieuwe werken (HNW of Werken 2.0) kan omschreven worden als het plaats- en tijdonafhankelijk uitvoeren van kantoorwerkzaamheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mobiele technologie zoals bijvoorbeeld laptop, smartphone, UMTS en Web 2.0. Bij HNW heeft een medewerker de mogelijkheid om op andere plekken (bijvoorbeeld thuis of onderweg) te werken dan op het traditionele kantoor (bron:wikipedia.org). In het Nieuwe Werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor wordt de organisatie productiever en flexibeler. 

ICT-inrichting
Het Nieuwe Werken vraagt om een betrouwbare, flexibele en een op het plaats- en tijdonafhankelijk werken afgestemde ICT-inrichting. Want medewerkers moeten altijd en overal kunnen beschikken over de juiste informatie en middelen om te kunnen werken en samen te werken. De voordelen die met het Nieuwe Werken zijn te realiseren, verschillen per organisatie. Hierin speelt uw ICT afdeling dus een grote rol waarbij goed moet worden gekeken naar de bedrijfsinfrastructuur als de applicaties die nodig zijn.

OpenIMS platform en Het Nieuwe Werken (Werken 2.0)
OpenIMS kan organisaties ondersteunen bij het invoeren van het "Nieuwe werken" door oplossingen te bieden om locatie onafhankelijk bedrijfsinformatie beschikbaar te stellen. Hierbij kan gedacht worden aan het samenwerken aan documenten (Document Management), raadplegen van klant of client dossiers, opvragen van klant informatie (CRM), Intranet raadplegen om een collega te helpen (CMS), maar ook het terugbrengen van de hoeveelheid papier door deze te digitaliseren (post, facturen en contracten) en vanuit OpenIMS beschikbaar te stelle. Het OpenIMS platform is webbased en kan met een beveiligde SSL (HTTPS) verbinding worden gebruikt.


Naar boven

Case

VGGM (voorheen Hulpverlening Gelderland Midden)Dat met bijzondere belangstelling gekeken zou worden naar producten op basis van Open Source technologie stond al snel vast. Niet alleen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding, legt Langeveld uit...

Lees verder >