Home Actueel Nieuws Digipolis innoveert digitale werkplekken

Digitale Werkplek voor Stad Gent, OCMW Gent en Digipolis Gent

Na een Europese aanbesteding kozen Stad Gent, OCMW Gent en Digipolis Gent eind 2016 voor OpenIMS voor de realisatie van een Digitale Werkplek. Digipolis, de ICT-partner, vervangt de bestaande intranetoplossingen en losse document management systemen door een 'state of the art' OpenIMS sociaal intranet om de organisatiestrategie te realiseren.

Zowel Stad Gent, OCMW Gent als Digipolis Gent zetten sterk in op innovatie om ondernemerschap, creatieve ideeën en innovatie te prikkelen en versterken. Daarom is gekozen voor een platform dat:

  • samenwerking (collaboratie) en interactie bevordert; 
  • het structureren, delen, archiveren en terugvinden van informatie optimaliseert;
  • zoekstrategieën verfijnt;
  • workflows ondersteunt.

OpenIMS is onder meer gekozen omdat Digipolis in de gepersonaliseerde Digitale Werkplek eenvoudig collaboratieve functionaliteiten wil kunnen aanbieden, in groepen zoals een departement, de dienst of het project waarin de medewerker werkt. Omdat de waarde van een Digitale Werkplek wordt bepaald door de mate van gebruik, had Digipolis zeer duidelijke eisen aan de gebruiksvriendelijkheid en het design. 

In eerste instantie wordt het gemeenschappelijke sociale intranet opgeleverd, met reageermogelijkheid op nieuws, microbloggen in groepen. Medewerkers en desgewenst externe partners kunnen in een latere fases in OpenIMS efficiënt samen werken aan documenten. Ze hoeven die niet meer te mailen of downloaden, bewerken en uploaden. Elk document kan met een druk op een knop worden bewerkt en wordt daarna automatisch bijgewerkt in het DMS, dat een integraal onderdeel is van de Digitale Werkplek. Dat bewerken kan ook op externe locaties en met andere devices.

In een opvolgende fase van het project worden eenvoudige koppelingen toegevoegd waardoor medewerkers in één en dezelfde interface andere toepassingen kunnen ontsluiten om content en workflows mee te verrijken.  

Over Digipolis
Digipolis is de vereniging die sinds 2003 de Steden en OCMW's van Antwerpen en Gent informatie- en technologiediensten verleent.De stads- en politiediensten, het OCMW en verschillende scholen maken dagelijks gebruik van de innovatieve ICT-dienstverlening van Digipolis om van de stad een aangename woon- en werkomgeving maken. De ruim 400 medewerkers van Digipolis ontwikkelen software, implementeren hardware, netwerken en telefonie-infrastructuur. Daarnaast begeleiden ze Stad, OCMW, Zorgbedrijf en politie bij het realiseren van ICT-projecten en zorgen ze voor een kwalitatieve en stabiele ondersteuning van de operationele toepassingen en infrastructuur.

Over OpenSesame ICT
OpenSesame ICT is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op de realisatie van kennisintensieve, bedrijfsmatige oplossingen op basis van Open Standaarden. De standaard software oplossingen die zij daarvoor inzetten zijn OpenIMS en SugarCRM. OpenIMS is een web-platform voor het gestructureerd beheren van ongestructureerde informatie en beschikt over een aantal server oplossingen voor onder andere Content-, Document-, Workflow- en E-mail Management. SugarCRM is een web-based CRM oplossing die eenvoudig uitgebreid en aangepast kan worden al naar gelang de behoefte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H.W.W. Kunst (Business Development Manager) info@osict.com.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.