Home Actueel Nieuws OpenIMS Cloud Platform

OpenIMS Cloud Platform

OpenIMS heeft sinds een aantal jaren een hosting platform verspreid over meerdere Nederlandse datacenters. Inmiddels maken verschillende klanten hiervan gebruik. Enerzijds als alternatief voor eigen (gehoste) servers, anderzijds door de OpenIMS producten af te nemen als een SaaS-oplossing. Hoog tijd om over dit laatste nog eens een boekje open te doen!

Wat?

Dit is ons online platform voor het aanbieden van de OpenIMS producten als SaaS-oplossing. Zowel OpenIMS, het platform en de datacenters zijn ISO 27001 gecertificeerd.

Het cloud platform biedt gegarandeerde beschikbaarheid en performance, door gebruik te maken van speciaal voor OpenIMS geoptimaliseerde hardware en software. Er is voorzien in gedegen backups; dagelijks, off-site en een retentie van meerdere maanden. Ook zorgen meerdere cold-restore tests per jaar voor een bewezen betrouwbaarheid.

De beveiliging is op orde. We zorgen voor een veilige verbinding tussen ons platform en jouw bedrijfsnetwerk of het internet. Hierbij maken we gebruik van VPN-diensten, firewalls, TLS/SSL certificaten en virus scanning. Uiteraard vind er pro-actief onderhoud plaats waarbij security patches en software updates worden uitgevoerd.

Wij beschikken over twee groene datacenters op Nederlandse bodem. Hiermee is het platform dubbel uitgevoerd om te voorzien in een hoge mate van beschikbaarheid én kunnen we voldoen aan Europese wetgeving rondom privacy en gegevensbescherming.

Vanzelfsprekend wordt het platform volledig ondersteund door onze eigen servicedesk en natuurlijk zijn alle achterliggende software en diensten volledig gebaseerd op open-source technologie!

Hoezo?

Waarom bieden wij onze hosting diensten? OpenIMS kan immers ook prima on-premise of bij een willekeurige andere hosting provider worden geínstalleerd?

Ervaring heeft ons geleerd dat het beheer van enorme hoeveelheden documenten op een zo efficiente en adequate wijze nog niet zo gemakkelijk is. Zeker als gebruik wordt gemaakt van standaard bouwblokken binnen bestaande dienstverlening.

De veelal gedeelde resources op virtuele omgevingen leiden tot beperkingen rondom schaalbaarheid en beschikbaarheid en dan vooral op het gebied van storage. Gedeelde storage blijkt ook vaak gedeelde performance en tientallen terrabytes dagelijks backuppen is een vak apart. Wij willen met ons platform goede performance combineren met een hoge datazekerheid. Zonder gezeur, compromisloos.

Waarom?

In 2008 werd wereldwijd al 487 miljard gigabyte aan digitale informatie geproduceerd en de totale hoeveelheid verdubbelt jaarlijks. 85% procent van die informatie valt onder de verantwoordelijkheid van bedrijven en andere organisaties en de behoefte aan slimme manieren van opslag en beheer die voldoen aan compliance wetgeving en veiligheidseisen groeit mee.

De hoeveelheid informatie neem dus explosief toe en daarmee ook de behoefte aan een goede en veilige infracstructuur om dit kunnen bewaren en archiveren. Daarnaast is de snelheid van het raadplegen en doorzoeken daarvan essentieel voor een goed gebruik.  

Dit laatste lukt ons vooral omdat wij ons platform inrichten met hardware die optimaal is voor het gebruik van OpenIMS en het omgaan met grote hoeveelheden data. Wij weten het beste hoe onze producten werken en sluiten geen compromissen voor andere toepassingen.

Een lokale server of investering in hardware is niet meer nodig, er zijn geen onderliggende kosten voor aanschaf, beheer en backup, en voldoende opslagruimte is zonder meer gegarandeerd. Met de OpenIMS Cloud kunnen gebruikers direct onafhankelijk van plaats en tijd werken, ook buiten de muren van jouw organisatie.

Omdat onze datacenters op Nederlands grondgebied staan en ISO 27001 gecertificeerd zijn voldoen we op dat vlak aan de eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens en de GDPR (AVG) en bieden we een nette verwerkersovereenkomst. Een zekerheid als het gaat om waarborging van de privacy van (persoons)gegevens.

Daarom!

Met ons OpenIMS Cloud platform nemen wij alle zorgen rondom het beheer en gebruik van OpenIMS-oplossingen voor je weg. Er is slechts één aanspreekpunt voor infrastructuur, hardware, software, backups en gebruikersvragen. Er is ook maar één vast kostenplaatje voor dit alles; helder en duidelijk!

Op het cloud platform presteert OpenIMS optimaal met gegarandeerde performance en gegarandeerde beschikbaarheid en een snelle schaalbare opslag voor enorme hoeveelheden informatie.

OpenIMS maakt hiermee het beheer van jouw bedrijfsinformatie een stuk eenvoudiger en dat scheelt veel tijd, geld, fouten en ergernis. Zonder zorgen over veiligheid, privacy, beheer en backup. Zonder tijdrovende driehoeksgesprekken, want het technisch en applicatiebeheer is bij ons in goede handen.

Met de OpenIMS Cloud weet je dat jouw data onder de Nederlandse wetgeving valt en aan alle eisen van de Nederlandse overheid voldoet. De datacenters zijn volledig in Nederlandse handen. De cloud infrastructuur is dubbel uitgevoerd en geplaatst in een tweetal onafhankelijke datacenters die zowel technisch als juridisch gescheiden zijn. Hierdoor is de beschikbaarheid zeer betrouwbaar. De uitwijk is (als dat voor jouw dienstverlening nodig is) vrijwel realtime realiseren.

De OpenIMS cloud infrastructuur beschikt over de belangrijkste ISO/NEN certificeringen zoals ISO 9001 en ISO/IEC 27001. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk punt en beiden datacentra worden dan ook gevoed met uitsluitend groene stroom.

Kortom, waarom zelf doen als het anders en beter kan?

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.