Home Actueel Nieuws Stad Gent wint de Gouden Vonk

Stad Gent wint de Gouden Vonk

Tijdens het Wintercheck 2018 congres dat plaats vond in Brussel werd de Gouden Vonk 2018 uitgereikt, de prijs voor het meest effectieve en innovatieve project in interne communicatie. Stad Gent ontving zowel de juryprijs als de publieksprijs voor haar op OpenIMS gebaseerde digitale platform M!A.
 
Uitreiking publieksprijs

Ontelbare tools

Twee oude intranetten, een ontelbaar aantal toepassingen, netwerkschijven, Sharepoint sites en Dropboxen en een snufje sociale bedrijfsnetwerken: dat waren de ingrediënten waarmee de 8.000 medewerkers van Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent dagelijks kookten.

Gedaan met versnippering

In 2015 beslisten ze om te stoppen met die versnipperde manier van werken. Ze vatten het plan op om een digitale werkplek te ontwikkelen die moest voldoen aan drie doelstellingen:

  1. Informeren.
  2. Samenwerken.
  3. Converseren.

Krachtig platform

Dat platform kwam er in 2018 en kreeg de naam M!a. Het is op basis van het OpenIMS platform een uniek product geworden dat drie componenten combineert: een document management systeem, een content management systeem en een social component. Geen enkele organisatie biedt zo’n krachtig platform aan zijn medewerkers.

Wat Mia is en kan, vertellen ze graag zelf.

  

,,M!A, het Gentse allround platform, heeft praktisch alles wat een goed intern platform moet hebben. Bovendien is de effectiviteit verbazend in een organisatie die van oudsher kampt met veel silo’s en uiteenlopende culturen" schreef de jury in zijn juryrapport. ,,Het uitgangspunt was complex, maar toch is men erin geslaagd om de drie doelstellingen te borgen in het project, door de organisatie sterk te betrekken en een laagdrempelige campagne te voeren."

Daarom koos de jury voor M!a als uiteindelijke winnaar van de gouden vonk 2018. Ook bij de vonk-leden die keken naar het gouden vonk-webinar en stemden voor hun favoriet, viel deze case het meest in de smaak. 

De andere genomineerden waren Actiris/The Oval Office en AG Insurance. Zie hier het bericht over de kandidatuur en shortlist.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.