U bent webmaster. Wat kan OpenIMS voor u betekenen?

Niet langer routinematig publiceren
OpenIMS stelt content leveranciers in staat om direct op het web te publiceren. De gebruikersinterface is geheel afgestemd op het aanmaken/kopiëren en publiceren van content. Materiaal dat is gemaakt in Microsoft Word (of Excel) kan zo ingepast worden in de voorgedefinieerde templates. De webpagina's die af zijn, kunnen rechtstreeks gepubliceerd worden of ze komen in de wachtkamer terecht. Met OpenIMS kan namelijk ook nog meerdere niveau's van goedkeuring worden ingebouwd. Afgekeurde pagina's dienen te worden herzien, terwijl goedgekeurde pagina's gepubliceerd mogen worden. OpenIMS kent zelfs een functie die pagina's automatisch laat publiceren. Voor een webmaster is dat ideaal, omdat er nooit meer mensen achter je broek aanzitten met de mededeling:"Deze pagina moet nu gepubliceerd worden !"

Versie-archivering maakt het mogelijk om precies na te gaan wie wanneer welke wijzigingen aan webpagina's hebben aangebracht. Een webmaster kan zich dankzij OpenIMS meer richten op sitemanagement, architectuur en planning.

Consistente design en site usability
Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. Het is inderdaad zo dat met OpenIMS meerdere content editors pagina's kunnen aanmaken en eventueel publiceren. Dit betekent echter niet dat ze de door u beheerde site helemaal kunnen verknoeien. Het framework van de site bestaat immers uit door designers ontworpen templates. Deze kunnen door de content editors niet veranderd worden. Als de site eenmaal in de lucht is, kunt u de content editors rustig hun gang laten gaan. Gepubliceerde pagina's kunnen gemakkelijk verwijderd (teruggetrokken) worden. Het maken van vergissingen heeft dus nooit desastreuze gevolgen.

Content Sjabloon beheer
Aan ieder template kunnen sjablonen worden gekoppeld. Het gaat hier om Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint documenten. Dit zijn de standaard formaten die door OpenIMS worden ondersteund. Daarnaast is het ook mogelijk om content afkomstig uit pakketen zoals Xmetal (een xml editor) of StarOffice documenten te gebruiken (deze pakketen worden alleen niet standaard ondersteund). Nadat de gebruiker het juiste template heeft gekozen wordt automatisch het juiste sjabloon geladen in OpenIMS. U kunt een sjabloon gebruiken om de opmaak en lettertype af te dwingen of een standaard indeling voor een bepaald document beschikbaar te stellen. Denk hierbij aan:

  • een product beschrijving;
  • een persbericht;
  • een vacature;
  • indeling van een specifieke pagina.

Workflow (redactie model)
Op het moment dat u beschikt over een laagdrempelige omgeving om content op het internet beschikbaar te stellen is het belangrijk dat de juiste mensen de content kunnen vrijgeven om problemen te voorkomen. Daarom kunt u een redactie model samenstellen wat is aangepast aan uw organisatie. U kunt zich voorstellen dat alleen de P&O afdeling vacatures mag plaatsen en de communicatie en marketing afdeling het gedeelte met bijvoorbeeld de persberichten beheerd.

Gebruikers rechten
De rechten van een gebruiker kunnen via de user manager worden gedefinieerd. Dit betekent dat hiermee de schrijf en leesrechten worden vastgelegd voor bijvoorbeeld de gebruikers van een intranet.

Ondersteunen voor het beheren en aanmaken van gebruikers
Verder kan het systeem omgaan met nieuwe gebruikers die aan verschillende groepen toegevoegd kunnen worden. Aan deze groepen worden vervolgens weer de verschillende rechten gekoppeld.

Ondersteuning voor LDAP
In sommige gevallen wil een organisatie via een uniform beheer de medewerkers c.q. gebruikers organiseren. Daar wordt tegenwoordig LDAP voor gebruikt. OpenIMS kan hier volledig mee integreren. Microsoft Active directory en Novell eDirectory kunnen op basis van LDAP worden bevraagd vanuit OpenIMS.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.