Home Oplossingen Sociaal intranet - Digitale Werkplek

logo_openims_v0100_digitale_werkplek
Met de opkomst van sociale media is van het traditionele intranet een vertaalslag gemaakt naar het social intranet. Hierbij staat met name communicatie centraal: laagdrempelig contact met collega’s in zogenaamde informatiesilo’s (‘streams’). Deze oplossing faciliteert daarmee ook samenwerking in groepen, thema's en projecten op een ‘LinkedIn / Facebook’-achtige wijze. Denk aan kennisdeling met en tussen medewerkers die veel op de weg zijn en elkaar nauwelijks zien, of documenten delen in een projectgroep.

Medewerkers kunnen zich abonneren op berichten van de afdelingen of van elkaar, of op verschillende onderwerpen, waardoor er een eenvoudigere kennisdeling is tussen afdelingen. Deze nieuwe manier van communiceren kan de e-mailstroom significant terugdringen en zorgt er voor dat collega’s veel laagdrempeliger kennis met elkaar kunnen delen, die vervolgens in de toekomst ook voor andere collega’s toegankelijk is.

Bij een goed social intranet staan de gebruikers en hun informatiebehoeften centraal.

Digitale werkplek
Tegenwoordig is een social intranet een stuk breder en zou de definitie ‘digitale werkplek’ beter op zijn plaats zijn. De toevoeging intranet is uit de naam, maar in werkelijkheid is het de som, van traditioneel intranet, social intranet en webbased bedrijfssoftware. 

Het intranet is je werkplek en ondersteunt je in je dagelijkse werkzaamheden. Zo heb je met een digitale werkplek slechts één omgeving met alle bedrijfsinformatie, in plaats van een aantal verschillende systemen. Het onderhouden van contacten met leveranciers en afnemers of zorgpartners en cliënten verloopt soepel via de integratie met een extranet.

Het voordeel is dat je op één plaats, namelijk het intranet, zaken als urenadministratie, kilometeradministratie of bijvoorbeeld het boeken van vergaderruimtes kunt regelen. Voor veel gebruikers werkt het een stuk prettiger om dit op 1 plaats en in 1 herkenbare omgeving te kunnen doen, waarbij ze alleen de opties zien die voor hen relevant zijn. 

Door het intranet ‘responsive’ op te zetten, werkt het daarnaast onafhankelijk van tijd, locatie en apparaat (pc, tablet, smartphone).

Als de Digitale Werkplek de gebruikers helpt hun werk beter en sneller te doen, wordt een grote efficiencyslag gemaakt en stijgt de medewerkerstevredenheid.

logo_openims_v0100_digitale_werkplek

Wat kan de OpenIMS - Digitale Werkplek hier voor u in betekenen:

 • Werkomgeving in uw eigen corporate look en feel (groepen, medewerker profielen, nieuws).
 • Responsive ontwerp voor ondersteuning van alle gangbare mobiele apparaten.
 • Werken in groepen, op basis van thema's, in zaken en/of projecten.
 • Content management (workflow, met publicatie voorzieningen) voor die onderdelen van het Intranet waarvoor controle noodzakelijk is. U kunt hierbij denken aan afdeling informatie maar ook nieuwsberichten van het management.
 • Configureren en inzetten van zaaktype/dossiercategorieën om processen te stroomlijnen, inclusief archivering.
 • Werken aan zaken of projectdossiers met daarbinnen geavanceerd document management met documentsjablonen en Microsoft Outlook integratie. 
 • Postverwerking en distributie.
 • Beheer en distributie van kwaliteitsdocumenten.
 • Samenwerken aan de totstandkoming van documenten.
 • Geïntegreerde fulltext zoekmachine rekeninghoudend met de rechten van de gebruiker.
 • Diverse toepassingen cenmtraal ontsluiten.
 • Statistieken voor het monitoren van het gebruik.
 • en nog veel meer ...

Voorbeelden: 1-9 van 9

Afbeelding: 1/9 1. Homepagina
1. Homepagina
Afbeelding: 2/9 2. Tijdlijn op homepagina
2. Tijdlijn op homepagina
Afbeelding: 3/9 3. Nieuwsoverzicht
3. Nieuwsoverzicht
Afbeelding: 4/9 4. Themas
4. Themas
Afbeelding: 5/9 5. Groepen
5. Groepen
Afbeelding: 6/9 6. Zoeken
6. Zoeken
Afbeelding: 7/9 7. Toepassingen
7. Toepassingen
Afbeelding: 8/9 8. Taken
8. Taken
Afbeelding: 9/9 9. Dossiers
9. Dossiers

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Accepteren

www.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.