Home Actueel Waarom OpenIMS?

Waarom OpenIMS?

Het beheer van documenten, kennis en websites vertoont veel overeenkomsten. Systemen voor dit soort toepassingen groeien ook steeds meer naar elkaar toe tot "informatie management systemen". Bij al dit soort systemen moet eenvoud centraal staan. Als er hoge drempels zijn voor gebruikers om dit soort systemen te gebruiken zullen ze niet succesvol zijn.

OpenIMS is een van de eerste Information Management Servers (IMS). In plaats van separate oplossingen voor Content Management, Document Management, Kennis Management en e-mail archivering biedt IMS een geïntegreerde oplossing voor al deze terreinen. Voordeel van deze integratie is dat het hergebruik van documenten enorm bevorderd wordt en dat er een centrale opslag is voor alle mogelijke vormen van informatie.

OpenIMS is een "best of both worlds" mix van zowel Open Source als Microsoft producten. Zo wordt bijvoorbeeld Apache gebruikt voor de webserver en Microsoft Office (Word, Excel) voor het aanpassen van de content. OpenIMS sluit dus naadloos aan op onze visie dat voor elk probleem de best mogelijke oplossing moet worden gekozen.

Eenvoud
OpenIMS is uitermate eenvoudig te gebruiken. Zo is geen HTML kennis nodig voor het aanpassen van pagina's en is het invoegen van plaatjes een kwestie van knippen en plakken. Zien is geloven want een systeem dat eenvoudiger te gebruiken is dan OpenIMS bestaat niet.

Kracht
Ondanks, of eigenlijk dankzij, de eenvoud van OpenIMS is het een zeer krachtig product. Zo is het mogelijk om op eenvoudige wijze zelf workflow templates aan te maken. Ook is het mogelijk zelf de vormgeving van een site aan te passen zonder dat zelfs daarvoor kennis van html noodzakelijk is. Multi-channel publiceren is mogelijk waardoor een document op één centrale plaats kan worden beheerd en op meerdere plaatsen (Intranet, Internet, projectadministratie) kan worden opgevraagd. Hierbij is het mogelijk dat de vormgeving afhankelijk is van de plaats waar het document wordt opgevraagd.

Snelheid
OpenIMS is extreem snel. Vrijwel elke operatie wordt in een fractie van een seconde gerealiseerd. Als er aan OpenIMS een document of een webpagina wordt toegevoegd dan is deze direct daarna te vinden met de zoekfunctie. Als een bezoeker een pagina opvraagt dan zijn de statistieken onmiddellijk bijgewerkt.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

www.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.